Olympische spelen

23-02-2018
Tijdens de Olympische spelen hebben de kinderen ook heerlijk gesport.
OBS Stokkum sluit sportieve weken af in de Soccerhal

Op maandag 12 februari startten de kinderen uit groep 3 t/m 8 van OBS Stokkum de Olympische weken in het zwembad. Het zwembad personeel had een bootcamp voor de kinderen georganiseerd. Een uur lang werd er intensief gesport. Op dinsdagmiddag ruilden de kinderen de gymles in voor een schaatsles. Er werd een bezoek gebracht aan de ijsbaan in Enschede. Alle kinderen kregen een uur les. De allerjongsten bewogen zich als pinguïns voort, zij maakten spelenderwijs kennis met schaatsen op kunstijs. De oudere kinderen leerden nieuwe technieken en deden allerlei wedstrijdjes. De les afgesloten met een gezamenlijk spel. Natuurlijk werden er ook de nodige rondjes geschaatst op de 400 meter baan.
Het weer werkte goed mee, want er kon niet alleen op kunstijs geschaatst worden. Een aantal ouders hebben een heuse ijsbaan aangelegd achter school. Het was even spannend, maar het ging op tijd vriezen.  Donderdagmiddag stond het jaarlijks lijnbal toernooi op het programma voor de Markelose basisschool kinderen uit groep 678. Hier hebben de kinderen fantastisch gespeeld. Helaas net naast de prijzen gevallen, maar ze hebben wel een sportieve en gezellige middag gehad.
En op vrijdag 23 februari werden deze 2 weken afgesloten met een voetbal clinic van de FC Twente Kidsclub. In de soccerhal maakten de kinderen in kleine groepjes kennis met de technieken van de voetbal. Ondanks de kou was de inzet en het enthousiasme super.

Na de vakantie organiseert OBS Stokkum haar jaarlijkse Open Dag. Op woensdag 7 maart staan de deuren open tussen 9:00 en 12:00 uur.