Schooltuin

Op het schoolplein, voor de school zijn een aantal bloembakken geplaatst. In deze bakken worden door het jaar heen van alles gepoot, gezaaid en verzorgd. De coördinatie ligt op dit moment bij Rick Morsink, stagiaire groep 7/8.


Schooltuin 26 september 2017

Vandaag zijn we weer met de schooltuintjes begonnen. Er zijn vier tuintjes, verdeeld over de volgende groepen: groep 1 en 2, groep 3 en 4, groep 5 en 6 en groep 7 en 8. Het is nu de tijd om bloembollen te poten. Groep 7 en 8 heeft vanochtend alle tuintjes onkruidvrij gemaakt, alles omgespit en aangeharkt. Vervolgens hebben zij in hun eigen tuin een aantal bloembollen gepoot. 

Groep 1 en 2 hebben ook een eigen tuin. In deze tuin staan al een aantal aardbeienplanten. De kinderen gaan zelf de bloembollen poten. Maar hoe doe je dat? En hoe ziet zo'n bol er van de binnenkant uit? Na het kijken en nadenken over de bloembol mogen de bollen de grond in. Lekker graven met de handen en de bloembollen in de grond stoppen. 

Groep 3 en 4 weten na vandaag te vertellen hoe je een bloembol moet poten en wat de bloembol nodig heeft om straks in de lente een mooie bloem te worden. Samen kwamen we erachter dat de bloembol aarde nodig heeft om in te groeien en te wortelen. De bloembol heeft ook water en zon nodig. 

Bij groep 5 en 6 was er nog enige discussie over hoe de bol in de grond moest. Moet het puntje van de bol naar boven of naar beneden. We bestuderen met z'n allen de opengesneden bol en beargumenteren waarom het puntje van de bol naar boven of naar beneden moet wijzen. We kwamen met z'n allen tot de conclusie dat het puntje naar boven moet wijzen omdat daar de bloem uit komt.